Sayfalar

2 Aralık 2011 Cuma

MUHARREM ORUCU DUALARI (NİYET,ORUÇ AÇMA)

MUHAREM ORUÇ NİYET DUASI

Bismi-Şah...Allah Allah...Er Hak-Muhammed-Ali aşkına İmam Hüseyin Efendimizin ve Kerbela'da şehid susuzluk orucu niyetine Oniki İmamlar aşkına Alemlerin Rahmetinin Şefaatine ve Allah rızasına Muharrem orucunu

tutmaya niyet eyledim Yüce Rabbimiz kabul eyleye

“Bismillahi’Rahmanu’r-Rahim.Alemlerin rabbi olan Allah’a hamd olsun.Bütün Peygamberlerine salât ve selam olsun.Ehli Beyt soyunda ve yolunda şehit olanların ruhları şad olsun.Ey yüce Allah’ım! Bana bu Muharrem orucunu, Kerbela matemini tutmayı nasip ettiğin için, sana şükürler ve senâlar olsun.Niyet ettim Allah rızası için bugünkü, Muharrem orucunu tutmaya, Sen beni sabır edenlerden eyle Ya Rabbim.Gerçeğe Hüü..”

ORUÇ AÇMA (İFTAR DUASI)
“Bismillahi’Rahmanu’r-Rahim.Ey yüce Allah’ım! Bize bu Muharrem orucunu Kerbela matemini tutmayı nasip ettiğin için sana hamdü senâlar olsun. Peygamberlerine salât ve selam olsun.Kerbela şehitlerinin ruhları ilahi nurun ile şad olsun.Yezid’e ve soyuna lanet olsun.Bütün şehitlerin, erenlerin, evliyaların yüzü suyu hürmetine, tutuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri, dergah-ı izzetinle kabul eyle.Selamullah ya Hüseyin! Selamullah ya Hüseyin! Selamullah ya Kerbela’da susuz şehit düşen şühedalar! Bismi Şah Allah Allah dieyelim, hak lokması yiyelim.Gerçeğe Hüü…”

AŞURE ÇORBASININ MEYVELERİNİ KORKEN YAPILAN DUA

“Bismi Şah Allah Allah:Yüce Allah’ım sana hamdü senâlar olsun ki,

bizlere bu Muharrem orucunu, Kerbela mateminizi tutmanızı nasip ettin.Tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri, Kerbela’da susuz şehit düşen şühedâların yüzü suyu hürmetine kabul eyle.Sana karşı bilerek veya bilmeyerek yapmış olduğumuz hatalarımızı af eyle, Ya Rabbim.

Kur’an’da hakkında indirdiğin Şura Suresi’nin 23’üncü ayetinde, methi şahanesini yaptığın Ehli Beyt’e salât ve selâm olsun.Essalamu aleyke ya Hüseyin.Essalamu aleyke, ya Kerbela’da şehit düşen şühedâlar.
(Salavatnâme Okunur)

Essalamu aleyke, Ya Muhammed Mustafa!

Essalamu aleyke,Ya İmam Ali’yel Murtaza!

Essalamu aleyke,Ya Hatice’tül Kübra!

Essalamu aleyke,Ya Fâtimat’tul Zöhre!
Essalamu aleyke,Ya İmam Hasan’ül Müctebâ!

Essalamu aleyke,Ya İmam Hüseyin’i deşdi Kebela!

Essalamu aleyke,Ya İmam Zeynel’i Aba!

Essalamu aleyke,Ya İmam Bakır’ı Baha!

Essalamu aleyke,Ya İmam Cafer’i Sadık!

Essalamu aleyke,Ya İmam Musa’yı Kazim!

Essalamu aleyke,Ya İmam Riza’yı Cefa!

Essalamu aleyke,Ya İmam Muhammed Taki!

Essalamu aleyke,Ya İmam Ali’yel El Naki!

Essalamu aleyke,Ya İmam Hasan Al Askeri!

Essalamu aleyke,Ya İmam Muhammed Methi Sahibi Zaman!

Ey yüce Allah’ım! 3’lerin, 5’lerin, 7’lerin, 12 imamların 14 Masumu Pâkların, 17 Kemeri besterlin, 40’ların aziz ruhları hürmetine, gönüller şahı Erenler Sultanı Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin aziz ruhlarının hürmetine, erenlerin evliyaların aziz ruhlarının hürmetine, tutuğumuz oruçları, yaptığımız duaları, pişirdiğimiz Hak lokmalarını, dergahı izzetinle kabul eyle.Emeklerimizi boşa verme, Hizmetlerimizden dolayı bizleri Hz.Muhammed’in şefaatından Ehli Beyt’in katarı didârından mahrum etme.Gerçeğe Hü, Mümine Ya Ali.”

AŞURE ÇORBASINI YEDİKTEN SONRA VERİLEN SOFRA DUASI
“Bismi Şah Allah Allah! Elhamdülüllah, Elhamdülüllah, sümme Elhamdülüllah!Nimeti celil-lullah, bereketi Halik’ullah.Şefâat kıl Ya Resulullah.Erenler sofrası olsun, pir lokması olsun, yiyene helal, yedirene delil olsun.Bu gitti ganisi gele, Hak, Muhammed, Ali bereketini vere

7 yorum:

  1. Çok teşekkür ediyorum BU duaları buraya koyana ve yazana kalemine
    Diline sağlık iyiki varsınız BU duayla Orucuma niyet ettim BU duayla orucumu açtım Allah sizinde oruclarınızı kabul etsin benim orucumuda

    YanıtlaSil
  2. Bu duaları bizlere okuyalım ve dini vecibelerimizi yerine kemirelim diye yazdığın için teşekkür eder şükranlarımı sunarım allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  3. Bende çok teşekkür ederim bu dualar ve bilgiler için bende orucumu tutarken ve açarken bu dualardan yararlandim allah herkesin ve benimde orucumu kanul etsin

    YanıtlaSil
  4. Ehlibeyt yolunda yürümek ve vecibelerini yerine getirerek huzur bulmak için bu duvarları yazanlara ve emeği geçenlere şükranlarımı sunarım.
    Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ben bu duayı yazıp bizler okuyalım bilgili olalimdiye Allah Razı olsun inşallah

    YanıtlaSil
  6. Emeği geçen ve bu niyazi veren bütün kişilerden Allah razı olsun. Yolumuz hüseyin yolu, ehlibeyt yolu

    YanıtlaSil
  7. Allah razı olsun Çok güzel dualar alevilerden de Allah razı olsun çok seviyorum onların dualarını

    YanıtlaSil